NewPaakkola siirtyy materiaalikuljettimien rumpujen osalta panttikäytäntöön

NewPaakkola siirtyy materiaalikuljettimien rumpujen osalta panttikäytäntöön
Valokuva teknisestä laitteesta

NewPaakkola siirtyy materiaalikuljettimien rumpujen osalta panttikäytäntöön, jolla kannustetaan kierrättämään toiminnallisesti arvokkaita laitteen osia.

– Asiakkaalle maksetaan pantti palautetusta, käytetystä rummusta. Panttikäytännöstä sovitaan jo sopimusvaiheessa. Vastaavaa periaatetta on kokeiltu menestyksellä muilla teollisuudenaloilla muun muassa hyötyajoneuvojen vaihdelaatikoissa, kertoo NewPaakkolan toimitusjohtaja Tommi Juntikka.

– Pelkistettynä vertailukohtana on pullo- tai tölkkipantti, joka on kaikille tuttu, jatkaa Juntikka.

Panttikäytäntö on osa NewPaakkolan kiertotalousajattelua

– Tämä on yksi erinomainen tapa toteuttaa kiertotaloutta, sillä rummut päätyvät uusiokäyttöön. Kun arvokkaat osat eivät jää romuksi, säästetään luonnonvaroja käytännön tasolla. Osien elinikää jatketaan ja raaka-aineiden tarve vähenee. Näin säästetään myös rahaa, kiteyttää New Paakkolan pääsuunnittelija Toni Erkkilä.

Panttikäytännössä yhdistyvät kiertotalous ja parhaimmillaan myös laitteen elinkaaren suunnittelu sekä hallinta. Kaivosteollisuudessa kuljettimen rummun elinikä on yleensä 5-10 vuotta, kun itse järjestelmä on käytössä huomattavasti pitempään.

– Kuljetinjärjestelmä on aina arvokas investointi, jossa kannattaa ajatella kulujen muodostumista pitkällä aikajänteellä. Elinkaariajattelu jo suunnitteluvaiheessa takaa säästöjä pitkässä juoksussa, korostaa Erkkilä.

NewPaakkola on johtava rumputoimittaja kolmelle merkittävälle suomalaiselle kaivosyhtiölle, joten panttikäytännössä on kysymys merkittävästä kehitysaskeleesta.

– Olemme elinkaariajattelun uranuurtajia Suomessa ja pyrimme toteuttamaan kiertotaloutta aidosti käytännön tasolla. Pyrimme myös omassa arjen toiminnassamme kestävään kehitykseen, sanoo toimitusjohtaja Tommi Juntikka.

– Oman toimintamme sähkö tulee vesivoimasta, ja konepajan lämmityksessä käytetään pellettejä. Jos jonain päivänä pääsemme eroon polttoaineen käytöstä ajoneuvoissa, olemme erittäin lähellä hiilineutraalia toimintaa, päättää Juntikka.

Lisää kirjoituksia