NewPaakkolan kesämiesten tarinoita

NewPaakkolalla on tänäkin vuonna etuoikeus olla työnantajana lahjakkaille kesäharjoittelijoille ja -työntekijöille. Yksi heistä on 17-vuotias Atte Väätäjä, joka opiskelee Rovaniemen ammattikoulussa kone- ja tuotantotekniikkaa. Hän oli työharjoittelussa puolitoista kuukautta ja nautti joka hetkestä.

Atte Väätäjä

”Tämä oli todella hyvä kokemus. Muun muassa olen opetellut ajamaan trukilla ja hitsaamaan entistä paremmin. Voin suositella NewPaakkolan työharjoittelupaikaksi muillekin”, kertoo Atte, joka sai läksiäislahjaksi oman hitsausmaskin.

”NewPaakkolassa on hyvä työilmapiiri. Jos jotain apua työkavereilta pyytää, niin sitä kyllä saa. Voisin hyvinkin työskennellä täällä myös jatkossa. Ehkä jossain vaiheessa mielessä on myös oma yritys”, jatkoi Atte.

Kokeneempi kesätyöläinen on 23-vuotias Jani Jyrkäs, joka on iiläinen koetekniikan (konesuunnittelu) opiskelija Oulun yliopistosta.

”Olen todella tyytyväinen kesääni, sillä työnkuva käsittää puolet suunnittelua ja puolet asennuksia. Pääsen näkemään koko prosessin aina suunnittelusta konkreettiseen toteutukseen.”

Jani on ehtinyt aiemmin kartuttaa kokemustaan SSAB Raahen ja Outokummun Tornion jaloterästehtaan kesätöissä. NewPaakkolan tehtävissä tutuiksi ovat tulleet muun muassa Bolidenin Kevitsan ja Terrafamen Sotkamon kaivokset, joten Janilla on nuoresta iästään huolimatta varsin kattava kuva pohjoisen suurteollisuudesta.

”NewPaakkolan töissä on ollut erityisen antoisaa, että olen saanut käytännössä tutustua huollon näkemyksiin laitteiden toimivuudesta. Se antaa uudenlaista perspektiiviä kokonaistoimituksiin.”

Jani Jyrkäs

Lisää kirjoituksia