Päivi Siltala on NewPaakkolan uusi asiakkuuspäällikkö

Ansioitunut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Päivi Siltala aloittaa NewPaakkolan asiakkuuspäällikkönä 22. toukokuuta. Kysyimme tuoreimman tulokkaamme kuulumiset uuden uran kynnyksellä.

Kerro lyhyesti koulutuksestasi ja aiemmasta työurastasi?

”Olen koulutukseltani filosofian maisteri Helsingin yliopistosta humanistisesta tiedekunnasta. Kaupalliselle alalle minut ohjasi jo yliopistoaikana työskentely Italian Trade Commissionissa, joka on Finpron kaltainen toimija Italian viennin edistäjänä. Pian valmistumiseni jälkeen aloitin työskentelyn Johnson&Johnsonilla kirurgisten tuotteiden myyntiedustajana ja olen tehnyt yli 15 vuoden työuran medtech-myynnissä Suomessa ja ulkomailla edeten edustajan hommista esimiestasolle ja liiketoimintayksikön vetovastuusta toimitusjohtajan tasolle. Koen olevani ennen kaikkea myyjä, joka vastaa yrityksen kasvutavoitteista täyttäen asiakkaan odotukset laadukkailla ratkaisuilla ja hyvällä asiakaspalvelulla yhteistyössä tiimini kanssa.”

Mikä NewPaakkolan tarjoamassa haasteessa kiinnosti ja veti puoleensa?

”Teimme perheeni kanssa päätöksen elämänmuutoksesta ja muutimme Kittilään viime vuonna. Minulla vahvistui ajan myötä tunne, että haluaisin siirtyä rakentamaan myös työuraani pysyvästi pohjoiseen ja tuoda osaamistani Lapin kasvun hyväksi. Eteeni tuli mahdollisuus lähteä vahvassa kasvuvaiheessa NewPaakkolan palvelukseen ja alan vaihtokin tuntui todella mielenkiintoiselta mahdollisuudelta, kun pääsin tutustumaan NewPaakkolan tuotteisiin, ihmisiin ja alan kehitysvaiheeseen. Vihreä siirtymä luo haasteita, mutta myös huikeita kasvumahdollisuuksia alan yrityksille. NewPaakkolan osaaminen ja tahtotila tuoda markkinan laadukkaimpia ESG-ratkaisuja asiakkaille kiinnosti kovasti ja innostuin mahdollisuudesta oppia uutta ja olla mukana kasvutarinassa.”

Mistä tehtävistä työsi tulee koostumaan?

”Vastaan asiakkuuksista Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja kehitän tiimini kanssa korkealaatuisia ratkaisuja asiakkaillemme pohjoismaisessa kaivosteollisuudessa. Odotan työtäni innolla, koska pääsen toimimaan kentällä asiakasrajapinnassa todella asiantuntevan ja motivoituneen porukan osana.”

Mitä erityisosaamista tuot mukanasi, mitkä ovat vahvuutesi?

”Pitkä työurani myynnissä medtech-tuotteiden parissa vastaten isoista asiakkuuksista ja kilpailutuksista kansainvälisessä liiketoiminnassa on osaamiseni perusta, jonka uskon hyödyttävän myös NewPaakkolan asiakkaita ja yrityksen kasvua. Myös kokemukseni muutosjohtamisesta on varmasti hyödyllinen kasvuvaiheen yrityksessä. Henkilökohtaisina vahvuuksina voisin mainita sisukkuuden ja joukkuepelaamisen taidon – myyjä on yhtä vahva kuin tiiminsä ja yhdessä tekemällä saavutetaan parhaat tulokset. Kuulemma huumorintajunikin on auttanut tiukoissa tilanteissa.”

Mikä on ensivaikutelmasi uudesta työstä ja yrityksestä?

”Uusi positio vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja odotan innolla pääseväni asiakkaisiin ja näkemään uuden toimialan mahdollisuudet myös oman kasvuni kannalta. NewPaakkolan vuosikymmenien kokemus ja ammattitaito antaa vahvan tuen työlleni. Heti ensimmäisistä keskusteluista toimitusjohtaja Tommi Juntikan kanssa jäi päällimmäisenä mieleen erittäin hyvä yrityskulttuuri, jota myös vaalitaan ja sen eteen tehdään töitä. Tunne vain vahvistui, kun pääsin vierailemaan NewPaakkolan pääkonttorilla. On mahtava päästä osaksi porukkaa, joka tekee hommia täydellä sydämellä. Koen olevani onnekas, kun löysin Lapista näin hienon mahdollisuuden!”

Lisää kirjoituksia