Vastuullisuus Kestävän kehityksen puolesta

Kestävä kehitys on olennainen osa arkipäiväämme jokaisella liiketoimintamme osa-alueella. Tavoitteenamme on tasapaino kestävän kehityksen, taloudellisen menestyksen ja yhteiskuntavastuun välillä.

Autamme rakentamaan kiertotaloutta

Kunnioitamme kestävän kehityksen toimintaperiaatteita kaikissa yrityksemme toiminnoissa ja koko arvoketjussa tuotannosta yhteistyökumppanuuksiin. Olemme minimoineet hiilijalanjälkemme konepajaltamme lähtien aina lopputuotteisiimme saakka. Oman toimintamme sähkö tulee vesivoimasta, ja konepajan lämmityksessä käytetään pellettejä. Kun jonain päivänä pääsemme eroon polttoaineen käytöstä ajoneuvoissa, olemme erittäin lähellä täysin hiilineutraalia toimintaa.

Kestävyyttä energiatehokkuuden kautta

Vuonna 2021 siirryimme materiaalikuljettimien rumpujen osalta panttikäytäntöön, jolla kannustetaan kierrättämään toiminnallisesti arvokkaita laitteen osia. Asiakkaalle maksetaan pantti palautetusta, käytetystä rummusta. Panttikäytännöstä sovitaan jo sopimusvaiheessa. Vastaavaa periaatetta on kokeiltu menestyksellä muilla teollisuudenaloilla muun muassa hyötyajoneuvojen vaihdelaatikoissa.

Ihmiset & Ympäristö

Lisää turvallisuutta jokapäiväisessä toiminnassa

Panttikäytäntö on osa kiertotalousajatteluamme, sillä rummut päätyvät uusiokäyttöön. Kun arvokkaat osat eivät jää romuksi, säästetään luonnonvaroja käytännön tasolla. Osien elinikää jatketaan ja raaka-aineiden tarve vähenee.

Energian säästäminen vähentää päästöjä

Panttikäytännössä yhdistyvät kiertotalous ja parhaimmillaan myös laitteen elinkaaren suunnittelu sekä hallinta. Kaivosteollisuudessa kuljettimen rummun elinikä on yleensä 5–10 vuotta, kun itse järjestelmä on käytössä huomattavasti pitempään. Elinkaariajattelu jo suunnitteluvaiheessa takaa säästöjä pitkässä juoksussa kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.

Kiinnostuitko?

Keskustelemme mielellämme lisää

Sinun yhteyshenkilösi

Tommi Juntikka

Toimitusjohtaja | Puh. +358 40 591 9740